Pszichiátriai beteg hozzátartozó?

pszichiátriai beteg hozzátartozó

Akkor itt jó helyen jár! Ez az információs portál a pszichés, mentális és pszichiátriai betegek hozzátartozói számára készült.

Problémájával nincsen egyedül, hiszen felmérések szerint ma minden negyedik ember pszichés problémával küzd, és minden betegnek legalább egy, ha nem több hozzátartozója van.
Portálunk segítséget nyújt a hozzátartozók lelki egyensúlyának megőrzésében, állapotuk feldolgozásában, helyi önsegítő csoportok, programok, segítő szervezetek megtalálásában, a szociális és törvényi háttér megismerésében, szakemberek álláspontjának ismertetésében, vagy bármilyen felmerülő igény megválaszolásában.

Pszichiátriai beteg hozzátartozó kérdések

A portál kifejezetten a hozzátartozók számára közvetít információkat, és különböző kérdéseket jár körbe: pl. hogyan változik meg az élet a pszichésen beteg családtag megjelenésével, hogyan küzdhetőek le az akadályok, kik hol és mikor segítenek, hogyan kérhetünk segítséget, mit nyújt a szociális szféra, hogyan segíthetjük a gyógyulást, milyen jövő vár beteg hozzátartozónkra, és mit tehetünk érte, mely lakóotthonokba fogadnak pszichiátriai betegeket, hogyan gyógyíthatjuk saját magunkat…

A pszichiátriai beteg hozzátartozó érzései

Pszichiátriai beteg hozzátartozójaként gyakran szembesül az ember a magány és a kétségbeesés érzésével, a szégyenérzettel vagy azzal, hogy megbélyegzettnek érzi magát. Pedig sokszor ezek az érzései alaptalanok, és ha arra gondol, hogy rajta kívül még rengetegen járnak ebben a cipőben, akkor képes felülemelkedni a rossz érzésein,  és elindulni az önsegítés felé. Nos, ez a honlap ebben nyújt támogatást, hiszen egyetlen beteg hozzátartozója sincs egyedül!

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + kilenc =